Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Pages

Limenas Thassos Eastern Macedonia Greece Drone Λιμένας Θάσου - Θάσος Ανατολική Μακεδονία

https://www.youtube.com/watch?v=WoZeDq5UFmc Λιμένας - Θάσος Ο Λιμένας είναι η πρωτεύουσα (Χώρα) της Θάσου . Βρίσκεται στο βόρειο τ...



https://www.youtube.com/watch?v=WoZeDq5UFmc


Λιμένας - Θάσος

Ο Λιμένας είναι η πρωτεύουσα (Χώρα) της Θάσου . Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και αποτελεί το διοικητικό του κέντρο .

Συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι της Καβάλας (18 ναυτικά μίλια απόσταση) , αλλά και με το λιμάνι της Κεραμωτής (6 ναυτικά μίλια απόσταση) . Τους καλοκαιρινούς μήνες τα δρομολόγια με το Ferry Boat είναι καθημερινά και από τα δύο λιμάνια και συγκεκριμένα από αυτό της Κεραμωτής είναι κάθε μισή ώρα .

Οι κάτοικοι ασχολούνται με τον τουρισμό , την εξόρυξη μαρμάρου , την αλιεία και τη γεωργία . Κάποια από τα προϊόντα που παράγονται στο νησί και φημίζονται για την ποιότητά τους είναι το λάδι , οι ελιές και το μέλι .

Ο επισκέπτης εκτός από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια , θα βρει ότι είναι απαραίτητο για τη διαμονή του όπως , σούπερ μάρκετ , ταβέρνες , cafe - bar , ενοικιάσεις αυτοκινήτων , μοτοσυκλετών και σκαφών .

Ευχαριστημένοι θα μείνουν και οι λάτρεις του αρχαιολογικού τουρισμού , καθώς τα μνημεία όπως το αρχαίο θέατρο της Θάσου και όχι μόνο , αλλά και συνολικά η ιστορία του νησιού παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον .